Kun helikopterilla raivataan vierimetsä, niin lumen tuhoilta vältytään

Pehmeä lumi on peittänyt puut ja osassa maata puiden päälle on syntynyt jäinen painava kerros. Tämä tykkylumen paino on liikaa osalle puista ja ne taipuvat, repeävät tai kaatuvat juurineen.

Pahimmillaan puihin takertunut lumi aiheuttaa monenlaista tuhoa, joista sähkökatkokset ovat kiusallisimpia. Siitä maksavat verkkoyhtiöiden lisäksi kotitaloudet, yritykset ja yhteisöt.

Vaikka lunta on paljon, niin vierimetsää voi raivata ilmasta käsin ja välttyä lumen painamien puiden tuhoilta. Raivaussaha tottelee helikopterimetsuria ja katkaisee oksat ja latvan juuri oikealta korkeudelta kaataen ne poispäin sähkölinjalta. Tämän oksien poiston ansiosta puu taipuu jatkossakin poispäin linjalta.

Etenkin tykkylumessa puiden raivaaminen maasta käsin on hidasta ja turvallisuusriskit ovat isot. Sähkökatkot selvitetään ja ennaltaehkäistään helikopterilla raivaamalla nopeammin ja turvallisemmin.

Talvisissa olosuhteissa vierimetsän raivaus vaatii Heliwestin lentäviltä metsureilta erityistä tarkkuutta. Katso, kuinka ammattilainen raivaa tehokkaasti

(linkki videoon).