Multiplatform-operointi

Hyödyntämällä robottikopterin ja helikopterin parhaimpia ominaisuuksia voimme tarjota palvelujamme sääolosuhteista, teknologiasta ja asetuksista vähiten riippuvalla sekä tehokkaalla tavalla. Kahdella lentolaitteella operointi mahdollistaa esimerkiksi sen, että sähkölinjoja voi tarkastaa pidemmältä matkalta lyhyemmässä ajassa.

Tehokas multiplatform-operointi

Kauko-ohjattu tai miehittämättömän lentolaite (UAV/RPAS/DRONE) on paras valinta, kun lyhyellä matkalla on paljon tiedon keräyspisteitä. Sillä voi myös lentää vaarallisessa, likaisessa ja ahtaassa tilassa. Robottikopteri ei tee virheitä ja lento sujuu viivästyksittä. Toisaalta lyhyt lentoaika ja toimintasäde sekä kansalliset ilmailurajoitukset heikentävät lentorobottien käytettävyyttä.

Helikopterin tehokkuus on ylivoimainen pitkillä suorilla linjoilla, vaikeakulkuisessa maastossa ja isoissa projekteissa. Se on lyömätön, jos esimerkiksi asiakas haluaa saada nopeasti tiedon myrskyn aiheuttamista tuhoista. Helikopterilla voi kansallisten sääntöjen puitteissa lentää esimerkiksi lentokenttien ja maanrajojen läheisyydessä.

Suomessa on varattu ilmatila BVLOS-toiminnalle (Beyond Visual Line- of-Sight), joka mahdollistaa etukäteen ohjelmoitavien lentorobottien käytön.

Tarjoamme multiplatform-operointina seuraavia energia-alan palveluja:

  • linjatarkastukset
  • tolppatarkastukset
  • metsien inventaariot
  • tuulivoimaloiden tarkastukset